Supă de sfecla cu branză de vaci
PrinteazaO reteta de supa de sfecla cu branza de vaci din: branza de vaci, sfecla, supa de carne, ceapa, telina, parmezan, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 250 g brânză de vaci foarte proaspătă
- 500 g sfeclă
- 1 l supă de carne
- 1 tulpină de ţelină
- 1 ceapă albă
- 80 g parmezan ras
- 3 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o foarte mărunt. Spălaţi bine sfecla, cu tot cu frunze, scurge- ţi-o şi tăiaţi-o fâşii destul de groase.
Puneţi ceapa să se călească într-o oală cu uleiul extravirgin de măsline; adăugaţi sfecla şi lăsaţi să-şi dezvolte aroma 5 minute. Săraţi, piperaţi şi amestecaţi iar. Turnaţi şi supa caldă şi continuaţi fierberea 30 de minute.
Cu o spumieră, scoateţi o treime din cantitatea de frunze de sfeclă şi mixaţi restul direct în oală. Zdrobiţi mare brânza de vaci cu o furculiţă, adăugaţi-o în supa-cremă de sfeclă, amestecaţi uşor şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit circa 5 minute. Stingeţi focul şi mai lăsaţi-o acoperită 2 minute.
Serviţi supa în castronaşe de lut individuale, ornându-le pe fiecare cu sfe’cla rămasă nemixată şi cu câteva rondele de tulpină de ţelină. Presăraţi deasupra parmezan şi aduceţi-o la masă foarte fierbinte.
Supă de sfecla cu branză de vaci
Poftă bună!