Supa de sfecla cu ou
PrinteazaSupa de sfecla cu ou din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, zeama de lamaie, smantana, chimen, apa, sare, piper, marar, ridichi, castravete, oua, frunze de sfecla.
- 600 g sfecla
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 500 g cartofi
- 1 legatura marar
- zeama de la o lamaie
- 500 g smantana
- 2 lingurite rase chimen macinat
- 1 l apa
- sare
- piper
pentru decor:
- 1 legatura marar
- 4 ridichi
- 1 castravete lung
- 2 oua fierte tari
- frunze tinere de sfecla
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le speli. Tai cu¬buleţe cartofii şi îi fierbi. Razi sfecla, rădăcina de pătrunjel şi morcovii şi fierbi într-un litru de apă. Pasezi cartofii fierţi şi-i adaugi peste fiertura de legume. Condimentezi cu chimenul măcinat, sare şi piper după gust şi mai laşi să dea un pic în clocot.
La final, pui zeama de lămâie. Adaugi smântână în momentul servirii şi decorezi boliul de supă cu rondele de castravete şi de ri¬dichi, câte un sîeh d(e ou fiert, mărar şi frunze tinere de sfeclă (opţional).
Supa de sfecla cu ou
Pofta buna!