Supa de taitei cu prajeala
PrinteazaO reteta de supa cu taitei de casa si unt, ceapa, boia de ardei dulce, pasta de tomate, morcov, praz, telina si albitura, sare si piper, patrunjel verde si optional smantana.
- supă 2 1
- unt 50 g
- ceapă 100 g
- un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce
- o linguriţă cu vârf de pastă de tomate
- morcov 50 g
- praz 50 g
- ţelină şi albitură 100 g
- tăiţei de casă 200 g
- sare şi piper după gust
- o legătură mică de pătrunjel verde
- smântână (opţional) 100 g
Mod de preparare:
Ceapa se taie mărunt şi se prăjeşte în unt Se adaugă boiaua de ardei şi pasta de tomate şi se prăjesc împreună încă puţin. Se stinge cu supă şi se aduce la fierbere.
Se adaugă zarzavatul tăiat mărunt şi se continuă fierberea încă 10 minute, după care se adaugă tăiţeii de casă obţinuţi.
Se fierbe la foc mic încă 5-6 minute şi apoi se potriveşte gustul cu sare şi piper măcinat, înainte de servire se adaugă pătrunjel verde tocat şi, opţional, smântână.
Poftă bună!