Supă de usturoi cu cascaval
PrinteazaSupă de usturoi cu cascaval din: usturoi, grasime de pasare, cascaval, galbenusuri, apa, unt, paine, sare, piper, cimbru.
- 5 capatani de usturoi
- 50 g grasime de pasare
- 150 g cascaval
- 2 galbenusuri
- 2 litri de apa
- 80 g unt
- 6 felii subtiri de paine
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Usturoiul curăţat îl înăbuşi în grăsime, adaugi 2 litri de apă şi laşi la fiert 5 minute, împreună cu puţin cimbru. Separat, baţi gălbenuşurile într-un castron, le amesteci puţin câte puţin cu supa, sărezi şi piperezi. Supa de usturoi o serveşti cu crutoane.
Pentru a pregăti crutoanele, ungi 6 felii de pâine cu unt şi le presari cu caşcaval ras. Tai cubuleţe şi le dai la cuptor câteva minute, să se rumenească.
Supă de usturoi cu cascaval
Pofta buna!