Supa delicioasa de scoici
PrinteazaO reteta gustoasa de supa delicioasa de scoici din: scoici, creveti, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, rosii, unt, galbenus, smantana, busuioc, ulei, sare si piper.
- 300 g scoici
- 200 g creveti
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina mica
- 1 pastarnac
- 1 ceapa mare
- 500 g rosii
- 2 linguri cu unt
- 1 galbenus
- 100 g smantana
- busuioc/patrunjel verde
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă morcovii, rădăcina de pătrunjel, ţelina şi păstârnacul şi pune-le la fiert într-o oală cu apă şi sare. Adaugă o foaie de dafin, iar când legumele au fiert, strecoară supa. Taie mărunt ceapa şi soteaz-o într-o lingură cu unt încins. Când devine aurie, adaugă supa de legume şi midiile curăţate, piperează după gust şi lasă să fiarbă la foc mic, acoperit.
Incinge o linguriţă cu ulei, sotează creveţii decorticaţi şi adaugă-iîn supa preparată. Separat, opăreşte roşiile, curăţă-le de coajă şi toacă-le mărunt. încinge restul de unt şi căleşte roşiile mărunţite. Adaugă un praf de sare, lasă să dea în câteva clocote şi răstoarnă sosul format peste supa de legume.
La final, ia de pe foc, adaugă smântână amestecată cu gălbenuşul şi lasă pe foc 3-4 minute, dar fără să clocotească. Potriveşte gustul de sare şi piper şi serveşte cu pâine prăjită şi frunze proaspete de busuioc/pătrunjel.
Supa delicioasa de scoici
Pofta buna!