Supa din carne de gasca cu ciuperci si sparanghel
PrinteazaSupa din carne de gasca cu ciuperci si sparanghel
- 1,200 kg carne de gască
- 300 g ciuperci
- 250 g sparanghel
- 1/2 pahar vin roşu
- nucşoară rasă
- 120 g ficat de pasăre
- 2 linguri smantană
- 3 l apă
- 1 ceapă
- 1 linguriţă făină de cartofi
- verdeaţă
Mod de preparare:
Se pune carnea la fiert cu apă, sare şi se spumează. Cind carnea a fiert se pune şi 1 ceapă.
Se strecoară supa şi carnea se taie julien. Supa se pune din nou la foc, se leagă cu vin roşu amestecată cu 1 linguriţă de făină de cartofi, ciupercile şi ficatul tăiate julien şi sparanghelul fiert se sotează.
Se mai fierb toate 10 minute şi se termină cu verdeaţă tocată şi smantană.
Pofta buna!