Supă egipteană de fasole

Printeaza

O reteta de supa egipteana de fasole din: ceapa alba, ulei de masline, usturoi, chimen, rosii, apa, paprika dulce, piper cayenne, frunze de dafin, sare, piper, patrunjel, suc de lamaie, fasole boabe, morcovi si frunze de menta.

Ingrediente:Supă egipteană de fasole

  • 1 ceapa alba (tocata)
  • 2 linguri de ulei masline
  • 1 ceasca de ceapa rosie tocata
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 1 lingurita chimen
  • 1 ceasca de rosii taiate cubulete
  • 4 cesti apa si un cub knorr de legume
  • 1 lingurita si 1/2 de paprika dulce
  • 1 lingurita piper Cayenne
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura piper negru
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 3 linguri suc de lamaie (proaspat)
  • 1 cana fasole boabe proaspata
  • 2 morcovi
  • frunze proaspete de menta

 

Mod de preparare:

Căleşte ceapa tocată în ulei de măsline. Adaugă morcovii, usturoiul, chimenul şi pune-le să fiarbă. Apoi, pune roşiile, apa şi cubul de legume, paprika, piperul Cayenne, frunzele de dafin, sarea şi piperul. Lasă amestecul la fiert, la foc mediu, până când morcovii se frăgezesc.

Presară pătrunjelul, sucul de lămâie şi boabele de fasole si lasa amestecul sa mai fiarba un pic. Pentru decor, foloseste frunze de menta.

Supă egipteană de fasole

Supă egipteană de fasole

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.