Supă de fasole verde
PrinteazaO reteta de supa de fasole verde din: fasole verde, carne de porc afumata, cartofi, bacon, faina, ceapa, usturoi, smantana, patrunjel verde, sare si piper.
- 600 g fasole verde
- 400 g carne de porc afumată
- 400 g cartofi
- 80 g bacon
- 2 linguri făină
- 1 ceapă
- 1 căţel usturoi
- smântână
- pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ţineţi carnea afumată în apă rece câteva ore, apoi o tăiaţ cubuleţe şi o puneţi la fiert, într-o oală cu apă. Când devine moale, adăugaţi fasolea verde şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe.
Lăsaţi să fiarbă totul 30 de minute. Separat, tăiaţi baconul mărunt şi îl prăjiţi, iar în untura rămasă puneţi la călit ceapa tăiată mărunt şi usturoiul pisat, împreună cu 2 linguri de făină.
Turnaţi în supă şi lăsaţi să fiarbă încă 5 minute. Când e gata, serviţi cu smântână şi pătrunjel verde.
Supă de fasole verde
Pofta buna!