Supa groasa cu lapte batut
PrinteazaSupa groasa cu lapte batut din: ulei vegetal, seminte de mustar, chimion, turmeric, ceapa verde, ardei iute, apa, lapte batut, sare, coriandru, paprika.
- o lingura de ulei vegetal
- o lingurita si jumatate de seminte de mustar
- jumatate de lingurita de chimion
- jumatate de lingurita de turmeric
- 2 cepe verzi tocate
- un ardei iute tocat
- 2 cani de apa
- o cana de iaurt sau lapte batut
- sare dupa gust
- cateva fire de coriandru sau patrunjel tocat
- un praf de paprika
Mod de preparare:
Incălziţi uleiul într-un vas şi aruncaţi înăuntru seminţele de muştar. Când încep să pocnească, adăugaţi chimionul şi turmericul. Micşoraţi flacăra, adăugaţi cepele verzi şi ardeiul iute şi căliţi 3 minute până se înmoaie. Adăugaţi apoi apa, micşoraţi şi mai mult flacăra şi turnaţi iaurtul sau laptele bătut.
Amestecaţi şi aşteptaţi un pic să se încălzească. Nu trebuie să fiarbă. Potriviţi de sare. Serviţi cu un praf de paprika deasupra şi pătrunjel, coriandru sau busuioc.
Supa groasa cu lapte batut
Pofta buna!