Supa iahnie de fasole
PrinteazaO reteta delicioasa de supa iahnie cu: fasole boabe, ceapa, ulei de masline, sos de tomate, patrunjel, menta, sare, pudra de chili.
- două căni cu fasole albă uscată (boabe)
- o jumătate de cană cu ceapă tocată
- o jumătate de cană cu ulei de măsline
- două linguri cu sos de tomate
- o lingură cu pătrunjel tocat
- o lingură cu mentă tocată
- sare
- pudră de chili
Mod de preparare:
Fasolea se fierbe în apă clocotită circa cinci minute, se clăteşte şi se fierbe 15 minute într-o oală acoperită cu capac, împreună cu trei căni de apă. Ceapa se căleşte în uleiul de măsline până devine aurie, se adaugă două linguri din apa de la fasole şi se pune sosul de roşii.
Se presară pătrunjelul, sare şi pudră de chili după gust. Se fierbe 10 minute sau până ce se îngroaşă sosul format şi se pune totul în oala cu fasole.
Se adaugă menta tocată, se acoperă cu un capac şi se fierbe două ore la foc mediu sau 30 de minute la oala sub presiune.
Supa iahnie de fasole
Pofta buna!