Supă italiană de fasole
PrinteazaSupă italiană de fasole din: ulei de masline, praz, usturoi oregano, fasole verde, fasole boabe, paste, supa de legume, rosii, sare, piper, busuioc.
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 fir de praz
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguriţe oregano
- 75 gr fasole verde păstăi, tăiată 2-3 cm
- 200 gr fasole boabe, fiartă în prealabil
- 75 gr paste făinoase
- 1 litru supă de legume
- 8 roşii pitice
- sare
- piper negru măcinat
- 2 linguri busuioc proaspăt, tocat foarte fin
Mod de preparare:
Incingeţi uleiul într-o tigaie mare şi căliţi 5 minute prazul tăiat în bucăţi, împreună cu usturoi şi oregano, strivindu-le din când în când.
Adăugaţi fasolea verde, fasolea boabe şi pastele făinoase, apoi supa de legume, când începe să fiarbă, reduceţi focul aproape de minimum. Lăsaţi să fiarbă 12-15 minute, amestecând din când în când.
Intr-o tigaie cu fundul gros, bine încinsă, puneţi la fript cele 8 roşii, întregi când se înmoaie, şi pieliţa se închide la culoare, striviţi-le cu dosul unei linguri, apoi adaug aţi-le în supă.
Potriviţi gustul cu sare şi piper, presăraţi busuiocul tocat si serviţi imediat.
Pofta buna!