Supă italienească de roşii
PrinteazaSupă italienească de roşii
Ingrediente:
- 125 g tortellni cu umplutură de carne
- sare
- 2 cepe
- 1 căţel de usturoi
- 1 kg roşii coapte
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri pastă de tomate
- 750 ml supă
- câte 1/2 linguriţă oregano şi busuioc, ambele uscate
- sos soia
- piper
- 4 linguri sos pesto (borcan)
Preparare:
Fierbeţi tortellini în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt. Spălaţi roşiile, uscaţi-le pe un şervet de bucătărie, îndepărtaţi-le cotoarele şi tocaţi-le apoi mărunt.
Incingeţi uleiul, căliţi ceapa, usturoiul, roşiile şi pasta de roşii, amestecând continuu. Turnaţi supa, daţi-o într-un clocot, acoperiţi-o cu un capac şi lăsaţi-o circa 10 minute să fiarbă.
Adăugaţi verdeaţa. Pasaţi supa de roşii şi adăugaţi puţin sos soia. Condimentaţi-o cu sare şi piper până obţineţi un gust picant.
Răsturnaţi pastele într-o strecurătoare şi lăsaţi-le să se scurgă bine. Turnaţi supa în castroane şi adăugaţi pastele.
De asemenea, adăugaţi încă puţin sos soia şi pesto, apoi ornaţi cu frunze de busuioc.
Supă italienească de roşii
Poftă bună!