Supa de naut cu verdeata

Printeaza

Supa de naut cu verdeata din: naut, boabe de orz, sare, piper, linte, ceapa, morcovi, telina, rosii, ulei de masline, supa de legume, patrunjel, busuioc si savlie.

Ingrediente:

  •  1 1/2 cană de năut uscat
  • 1/2 cană boabe de orz
  •  sare
  • piper
  • 1/2 ceașcă de linte
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 fire de țelină verde
  • 1 conservă (400 g) de roșii decojite
  • ulei de măsline
  • supă concentrată de legume
  • pătrunjel
  • busuioc
  • salvie verde

 

Mod de preparare:

Se lasă să se înmoaie năutul și lintea în apă rece, separat, peste noapte. A doua zi se scurg și se fierb în apă, împreună cu boabele de orz. Se curăță și se toacă morcovii, ceapa și țelina verde. Roșiile din conservă se taie mărunt.

Se încinge într-o oală uleiul de măsline și se călesc puțin ceapa, morcovii, țelina și roșiile tocate, până se înmoaie. Se adaugă năutul, lintea și orzul și se adaugă suficientă apă, astfel încât să le acopere. Se fierb la foc moale 15 min. Se toacă verdeața și se presară deasupra.

Supa de naut cu verdeata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.