Supa orientala de legume
PrinteazaO reteta delicioasa de supa orientala de legume din: varza, morcovi, ceapa, ciuperci, tofu, ghimbir, bulion de pui, sos de soia si piper negru.
- 100 g varză pak choi (chinezească) tânără
- 85 g morcovi
- 4 cepe verzi
- 50 g ciuperci urechi de lemn
- 60 g tofu
- 4 felii fine de ghimbir
- 1 căţel de usturoi
- 600 ml bulion de pui
- 1 lingură sos de soia sau după gust
- piper negru
Mod de preparare:
Se taie fideluţă varza chinezească şi se pune într-un castron. Se taie morcovii în jumătăţi pe lungime, apoi se taie oblic rondele, astfel încât să iasă sub forma unor semiluni. Morcovii se pun alături de varză. Se taie ceapa verde subţire, tot oblic. Se taie ciupercile, se fărâmiţează tofu.Toate se pun în castron.
Se taie ghimbirul felii, iar usturoiul în beţişoare. Se pun apoi într-o oală împreună cu bulionul. Se lasă să dea în clocot şi apoi să fiarbă încet 3 minute.
Se dă din nou focul mai mare şi se adaugă legumele şi tofu, potrivind gustul cu sos de soia şi piper Se reduce din nou flacăra şi se lasă să fiarbă înăbuşit 2 minute.
Pentru un fel de mâncare vegetarian, se poate folosi bulion de legume în loc de cel de pui. Se pot folosi ciuperci enoki în loc de cele shiitake. De asemenea, se poate înlocui morcovul cu castravete curăţat de coajă şi seminţe.
Supa orientala de legume
Poftă bună!