Supa pasata de legume
PrinteazaSupa pasata de legume din: cartofi, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, unt, faina, lapte si sare.
- 4 cartofi mari
- 3 morcovi
- doua radacini de patrunjel
- doua radacini de pastarnac
- o telina
- o lingura de unt
- o lingura de faina
- o ceasca de lapte dulce
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă zarzavatul, se taie în felii groase şi se pune să fiarbă în multă apă caldă, acoperit, la foc potrivit, cu puţină sare.
Când zarzavatul s-a înmuiat biine, se scoate şi se trece prin sită.
Se pune piureul din nou în oală, se adaugă puţiină sare şi se fierbe la foc mic împreună cu un sos de făină desfăcută în lapte dulce şi o lingură de unt.
Se potriveşte de sare, se fierbe un sfert de oră, după care se ia oala de pe foc şi se lasă să se răcească puţin. Se serveste calda, cu crutoane de paine prajita.
Supa pasata de legume
Pofta buna!