Supă de praz şi cartofi

Printeaza

O reteta de supa de praz si cartofi din: orez, cartofi, praz, slanina, ulei de masline extravirgin, apa, supa concentrata de legume, ulei de floarea soarelui, sare si piper.

Ingrediente:Supă de praz şi cartofi

  • 200 g orez
  • 2 cartofi medii
  • 1 fir de praz
  • 2 felii de slănină
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 500 ml apă
  • supă concentrată de legume
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Taie prazul fâşii foarte subţiri, păstrează puţin pentru decor şi înăbuşă restul circa 5 minute într-o cratiţă cu uleiul de măsline încins şi 500 ml de apă. Toacă mărunt slănina şi pune-o peste praz. Curăţă şi taie cartofii felii, apoi cubuleţe şi adaugă-le în cratiţă.

Prăjeşte totul 2-3 minute şi adaugă orezul spălat şi scurs. Acoperă cu supa concentrată de legume caldă şi fierbe 18-20 de minute, adăugând supă dacă scade tot lichidul. Sărează şi piperează după gust.

Incinge uleiul de floarea-soarelui şi prăjeşte prazul păstrat. Scurge-l bine pe hârtie absorbantă.

Serveşte supa de praz şi cartofi fierbinte, decorată cu câteva fâşii de praz prăjit.

Supă de praz şi cartofi

Supă de praz şi cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.