Supă de rădăcinoase

Printeaza

O reteta de supa de radacinoase din: ceapa, morcovi, cartofi, telina, gulie, usturoi, smantana, ou, ulei si sare. Pentru un gust fin şi surprinzător, adaugă puţină coajă rasă şi zeama de la două portocale mari.

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 4 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 telina
  • 1 gulie
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml smantana
  • 1 ou
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă legumele şi taie-le în bucăţi mari, iar ceapa toac-o julien. încinge ulei într-o cratiţă şi căleşte ceapa până ce se înmoaie (vreo 3-4 minute), adaugă usturoiul pisat şi apoi legumele. Căleşte-le până ce îşi schimbă toate culoarea.

Adaugă apă cât să depăşească legumele cu o palmă, potriveşte gustul de sare şi lasă să fiarbă vreo 25 de minute, la foc iute şi acoperit. Pasează legumele la blender şi adaugă apă dacă supa a ieşit prea groasă.

Bate oul cu smântână, adaugă supă puţin câte puţin, apoi toarnă totul în cratiţă şi amestecă. Dă totul într-un clocot şi stinge focul. Serveşte supa cu crutoane şi o linguriţă de smantana.

Supă de rădăcinoase

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • supa de radacinoase

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.