Supă rece de legume pasate
PrinteazaO reteta de supa rece de legume pasata din: ceapa alba, ceapa rosie, seminte de chimen, boia dulce, praf de ardei iute, usturoi, fasole uscata, fasole verde, rosii, morcovi, castravete, cartofi, telina, otet, tarhon si ulei extravirgin de masline.
- 2 cepe albe
- 1 ceapă roşie mică
- 1 lingură de seminţe de chimen, măcinate
- 1 linguriţă de boia dulce
- 1 linguriţă de praf de ardei iute
- 1 căţel de usturoi
- 400 g fasole uscată mare, albă, fiartă în prealabil
- 100 g fasolică verde
- 2 roşii
- 4 morcovi mici
- 1 castravete
- 2 cartofi
- 1 ţelină
- câteva fire de tarhon
- oţet
- 5 linguri de ulei extravirgin de măsline
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi toate zarzavaturile. Tocaţi ţelina, tăiaţi fasolica în două, trei bucăţele, roşiile felioare şi cartofii cubuleţe. Curăţaţi usturoiul şi cepele albe şi apoi tăiaţi-le felii. Puneţi aceste două ingrediente într-o cratiţă, adăugaţi seminţele de chimen, chili şi boiaua şi căliţi-le 5 minute la foc mic în ulei extravirgin de măsline. Turnaţi deasupra 1,5 l de apă caldă, fasolea uscată şi legumele pregătite anterior.
Fierbeţi totul 20 de minute, lăsaţi să se răcească, iar pe urmă treceţi fiertura prin sită. Transferaţi preparatul într-un castron şi lă- saţi-l să se răcească.
Curăţaţi ceapa roşie şi feliaţi-o foarte subţire. Spălaţi şi mărunţiţi frunzele de tarhon, tăiaţi castravetele bucăţele. Când supa pasată este rece, puneţi-o în castronele, ornaţi cu inelele de ceapă roşie, cu tarhonul şi cu felioarele de castravete, stropiţi cu oţet şi serviţi.
Supă rece de legume pasate
Poftă bună!