Supa rece de spanac si iaurt
PrinteazaO reteta delicioasa de supa rece de spanac si iaurt din: frunze de spanac, usturoi, iaurt degresat, sare, piper, menta si nucsoara.
- 250 g frunze de spanac decongelate
- 1 căţel de usturoi, zdrobit mărunt
- 500 g iaurt degresat
- sare şi piper negru
- 3 linguriţe mentă uscată
- ornare:
- frunze de mentă proaspătă şi nucşoară rasă, opţional
Mod de preparare:
Se adaugă câteva cuburi de gheaţă la 300 ml de apă rece şi se lasă la frigider Se stoarce spanacul de apă, se toacă fin şi se pune într-un castron.
Se amestecă usturoiul cu iaurt, se asezonează şi se adaugă menta uscată. Dacă spanacul nu a fost tocat fin, se pune totul într-un blender şi se; amestecă puţin (se poate folosi şi un mixer).
Se adaugă treptat apa cu gheaţă, amestecând încontinuu, până se obţine consistenţa dorită. Se potriveşte gustul, se acoperă si se lasă la rece până când se serveşte.
Opţional, se decorează cu frunze proaspete de mentă şi cu un praf de nucşoară.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- ciorba de spanac cu iaurt