Supă de roşii coapte

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de supa de rosii coapte din: rosii, ceapa rosie, vin, usturoi, ulei de masline, cimbru, zahar brun, supa de pui, sare si piper.

Ingrediente:Supă de roşii coapte

  • 10 rosii coapte, taiate in jumatati sau sferturi
  • 2-3 cepe rosii, taiate pe jumatate
  • 1 ceasca mica de vin
  • 3-4 catei de usturoi
  • 5-6 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1 lingura de zahar brun
  • cateva linguri supa de pui
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 200C. Se aseaza rosiile intr-o tava, ceapa si usturoiul. Se stropesc cu 4-5 linguri ulei de masline extravirgin, se presara cu cimbru si zaharul, se adauga vinul si se asezoneaza cu sare si piper. Se da tava la cuptor 30 de minute, pana cand se rumenesc bine rosiile.

Se scoate tava din cuptor, se lasa putin la racit, apoi se paseaza totul cu ajutorul unul mixer. Se adauga sare, piper, putin ulei de masline, dupa gust.

Optional, se poate adauga supa de pui, Se poate servi calda sau rece, simpla sau cu crutoane.

Supă de roşii coapte

Supă de roşii coapte

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.