Supa de sfecla cu iaurt
PrinteazaSupa de sfecla cu iaurt din: sfecla rosie, ulei de masline, ceapa, rosii, supa de legume, sare, piper, cimbru, otet de vin, iaurt si ceapa verde.
- 500 g sfecla rosie fiarta
- 2 lingurite ulei de masline
- 1 ceapa
- 400 g rosii decojite, din conserva
- 1 l supa de legume
- sare
- piper
- cimbru
- otet de vin
- 4 linguri iaurt degresat
- 2 linguri ceapa verde tocata
Mod de preparare:
Se rade sfecla. Se încinge uleiul într-o cratită mare si se căleşte ceapa tocată, la foc moale; când devine translucidă, se adaugă sfecla şi se prăjesc puţin împreună. După aceea se adaugă roşiile şi se fierbe supa cca 8 min.
Se pasează apoi supa şi se condimentează după gust, cu sare, piper, cimbru şi oţet. Se încălzeşte, se repartizează în farfurii şi se garniseşte cu câte o porţie de iaurt şi cu rondele de ceapă verde.
Supa de sfecla cu iaurt
Pofta buna!