Supa cu smantana

Printeaza

O reteta delicioasa de supa cu: cartofi, radacina de patrunjel, telina, conopida, praz, smantana, unt, patrunjel, sare.

Ingrediente:Supa_cu_smantana

  • 4 cartofi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 ţelină mare
  • câteva bucheţele de conopidă
  • 1 fir de praz
  • 200 g smântână
  • 1 lingură cu unt
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie cartofii, rădăcina de pătrjnjel şi ţelina cubuleţe. Pune la fiert 11 cu apă şi sare. Aruncă în apă prazul tăiat rondele.

După ce a dat în câteva clocote, adaugă ţelina, rădăcina de pătrunjel şi cartcfii.

Când legumele sunt aproape fierte, pune bucheţelele de conopidă.

Scurge legumele fierte şi trece-le printr-o sită deasă sau zdrobeşte-le cu blenderul.

Amestecă energic cu unt, după care subţiază piureul cu smântână şi puţin din zeama în care au fiert.

Presară sare, aromatizează cu verdeaţa tocată şi mai lasă puţin pe foc.

Supa cu smantana

Supa_cu_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.