Supă thailandeză cu pui şi ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de supa thailandeza cu: carne de pui, sos de chili, sos de peste, zahar, lamai verzi, ciuperci, ceapa verde.
- l l de supă de pui fierbinte
- 2 linguri de sos de chili
- 1 lingură de sos de peşte de preferinţă nuoc mam
- 1 linguriţe de zahăr
- coaja şi sucul de la 2 lămâi verzi
- 100g de ciuperci de cultură, champignon, feliate
- 1 legătură de ceapă verde, feliată
- 200g resturi de carne pui, tocată
Mod de preparare:
Se deşartă supa într-o cratiţă, se amestecă cu sosul gros de chili, sosul de peşte, zahărul, sucul de lămâie şi coaja întreagă bine curăţată de ceară de la o lămâie verde stoarsă.
Se aduce la punctul de fierbere, se adaugă ciupercile şi partea albă a cepei verzi. Se acoperă şi se lasă la fiert pentru 2 minute.
Se adaugă puiul şi mare parte din frunzele de ceapă şi se lasă să se pătrundă, se serveşte apoi în boluri, presărată cu restul de coajă de lămâie şi restul de frunze de ceapă.
Supă thailandeză cu pui şi ciuperci
Pofta buna!