Supă de Ceapă cu Costiță Afumată – o rețetă clasică și sățioasă, ideală pentru a-ți încălzi sufletul în zilele reci de toamnă și iarnă. Inspirată din tradițiile rustice, această supă combină dulceața caramelizată a cepei cu aroma intensă și ușor sărată a costiței afumate, creând un echilibru perfect între savoare și textură. Această rețetă este […]
Supa de toamna
PrinteazaSupa de toamna din: gaina, ceapa, gulie, telina, morcovi, cartofi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, rosii, verdeata, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 gaina
- 1 cepe
- 1 gulie de toamna
- 1 telina
- 2 morcovi
- 3-4 cartofi
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 1 ardei gras
- 3 rosii decojite
- 1 legatura verdeata (patrunjel, marar, telina)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Porţionati găina şi puneţi-o la fiert. Eliminaţi spuma. Curăţaţi zarzavatul. Tăiaţi ceapa mărunt, gulia şi cartofii în cubuleţe, ţelină julienne, ardeiul în fâşii lungi, pătrunjelul şi păstârnacul în bastonaşe, iar morcovii se rad.
Căliţi-le toate în puţin ulei şi puneţi-le în oala în care carnea a fiert pe jumătate.
Fierbeţi-le până când carnea şi zarzavaturile sunt moi. Atunci adăugaţi roşiile decojite şi rase sau suc de roşii, verdeaţa tocată fin şi potriviţi de sare şi piper.
Pofta buna!
Salată de Ghebe cu Ceapă și Ardei
Salată de Ghebe cu Ceapă și Ardei: o rețetă delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru a profita de bogăția ciupercilor de toamnă. Ghebele sunt cunoscute pentru gustul lor unic și pentru beneficiile lor nutritive, inclusiv aportul de proteine, vitamine din complexul B și minerale esențiale. Această salată se poate servi ca un aperitiv excelent sau ca […]
Asta-i supa cu de toate :))