Supa de toamna
PrinteazaSupa de toamna din: gaina, ceapa, gulie, telina, morcovi, cartofi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, rosii, verdeata, sare si piper.
- 1 gaina
- 1 cepe
- 1 gulie de toamna
- 1 telina
- 2 morcovi
- 3-4 cartofi
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 1 ardei gras
- 3 rosii decojite
- 1 legatura verdeata (patrunjel, marar, telina)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Porţionati găina şi puneţi-o la fiert. Eliminaţi spuma. Curăţaţi zarzavatul. Tăiaţi ceapa mărunt, gulia şi cartofii în cubuleţe, ţelină julienne, ardeiul în fâşii lungi, pătrunjelul şi păstârnacul în bastonaşe, iar morcovii se rad.
Căliţi-le toate în puţin ulei şi puneţi-le în oala în care carnea a fiert pe jumătate. Fierbeţi-le până când carnea şi zarzavaturile sunt moi. Atunci adăugaţi roşiile decojite şi rase sau suc de roşii, verdeaţa tocată fin şi potriviţi de sare şi piper.
Pofta buna!
Asta-i supa cu de toate :))