Supe si ciorbe: Supă-cremă de legume

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de supa crema de legume din: rosii, morcovi, ardei capia, ardei gralbeni, patrunjel, telina, ceapa, frunze de telina, busuioc verde, cimbru verde, ulei de masline, unt si sare.

Ingrediente:Supă-cremă de legume

  • 5 roşii
  • 5 morcovi
  • 5 ardei capia
  • 5 ardei galbeni
  • 5 gogoşari
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă
  • frunze de ţelină
  • frunze de busuioc verde
  • cimbru verde
  • ulei de măsline
  • 50 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-o oală topeşti untul şi adaugi ceapa curăţată şi tocată şi o laşi să se călească până când devine uşor aurie. Adaugi apoi celelalte legume spălate, curăţate şi tăiate bucăţi mici.

Pui apă cât să le cuprindă şi le laşi să fiarbă.

După ce au fiert, laşi legumele să se răcească puţin, apoi le mixezi în blender, adăugând puţin ulei de măsline, frunzele de busuioc, ţelina şi cimbrul.

Este o supă-cremă delicioasă, pe care o poţi servi cu pâine prăjită. Poate fi consumată atât caldă, cât si rece.

Supă-cremă de legume

Supă-cremă de legume

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.