Supe si ciorbe: Supa de ciuperci
PrinteazaO reteta gustoasa de supa cu ciuperci, ceapa, morcovi, patrunjel, paste fusilli, sare, piper, unt, apa.
- 400 g ciuperci proaspete
- o legătură ceapa
- 2-3 morcovi
- 1-2 legături pătrunjel
- 200 g paste fusilli
- sare
- piper
- 50 g unt
- 2 l apă
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile, se spală în câteva jeturi de apă şi se opăresc 3-4 minute în apă cu sare, cât să nu-şi schimbe culoarea. Se curăţă ceapa, se spală şi apoi se taie solzişori. Morcovii se spală şi ei, se curăţă şi apoi se taie rondele sau în funcţie de preferinţe.
Ciupercile se taie feliuţe potrivite şi se călesc în unt. Se adaugă cantitatea de apă şi legumele şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
Separat, se pun pastele să fiarbă în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet, iar după ce au fiert, se pun în sită şi se trec printr-un jet de apă rece ca să nu se lipească între ele.
După ce au fiert legumele, se adaugă pastele fierte. Supa se condimentează cu sare, piper şi, spre sfârşit, se ornează cu pătrunjelul tocat mărunt.
Pofta buna!