Supe si ciorbe: Supa de ciuperci

Printeaza

O reteta gustoasa de supa cu ciuperci, ceapa, morcovi, patrunjel, paste fusilli, sare, piper, unt, apa.

Ingrediente:Supa de ciuperci

  • 400 g ciuperci proaspete
  • o legătură ceapa
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 legături pătrunjel
  • 200 g paste fusilli
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
  • 2 l apă

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile, se spală în câteva jeturi de apă şi se opăresc 3-4 minute în apă cu sare, cât să nu-şi schimbe culoarea. Se curăţă ceapa, se spală şi apoi se taie solzişori. Morcovii se spală şi ei, se curăţă şi apoi se taie rondele sau în funcţie de preferinţe.

Ciupercile se taie feliuţe potri­vite şi se călesc în unt. Se adaugă cantitatea de apă şi legumele şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.

Separat, se pun pastele să fiarbă în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet, iar după ce au fiert, se pun în sită şi se trec printr-un jet de apă rece ca să nu se lipească între ele.

După ce au fiert legumele, se adaugă pastele fierte. Supa se condimentează cu sare, piper şi, spre sfârşit, se ornează cu pătrunjelul tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.