Surpriza crocanta
PrinteazaO reteta delicioasa de desert cu: unt, faina, zahar, zahar vanilat, sare, ou, compot caise, gem zmeura, zahar pudra.
- 125 g unt rece
- 250 g făină
- 50 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 praf sare
- 1 gălbenuş
Umplutură si bezea:
- 850 ml compot de caise
- 200 g gem de zmeură
- 3 albuşuri
- 100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Se unge o formă de tartă (28 cm). Se frământă rapid un aluat din fulgi de unt, făină, zahăr, zahăr vanilinat, sare şi gălbenuş.
Se îmbracă forma în acest aluat şi se dau la rece cca. 30 min.
Cuptorul se încinge la 180° C. Pe aluat se aşază o foaie de hârtie de copt, pe care se repartizează boabe de fasole.
Se dă la cuptor 30 min. Se scoate hârtia cu boabe. Blatul se lasă să se răcească în formă. Apoi se scoate; se aşază pe un platou .
Cuptorul se încinge la 220° C. Se scurg caisele din compot şi se repartizează deasupra hiatului; se stropesc cu gem încălzit.
Albuşul se bate cu zahăr pudră, până ce compoziţia străluceşte şi stă în sus.
Se ia cu o lingură din această compoziţie şi se repartizează sub formă de nori pe suprafaţa tartei.
Se dă la cuptor 10 min. până ce se rumeneşte puţin. Se scoate şi se lasă să se răcorească, apoi se scoate din formă şi se lasă să se răcească.
Surpriza crocanta
Pofta buna!