Tăitei lati cu sos carbonara
PrinteazaO reteta simpla de taitei lati cu sos carbonara din: taitei, patrunjel, parmezan, usturoi, ulei de masline, bacon, piper si carbonara.
- 400 g tăiţei laţi proaspeţi (refrigeraţi)
- 1/2 legătură pătrunjel
- 100 g parmezan
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- 100 g bacon
- piper
- carbonara
Mod de preparare:
Se fierb pastele al dente, într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.Se curăţă şi se spală pătrunjelul. Se rade parmezanul. într-un castron se bat ouăle cu pătrunjel şi 60 g parmezan.
Se sărează şi se piperează. Se lasă să se scurgă pastele, apoi se trec prin jet de apă rece şi se lasă din nou să se scurgă.
Se toacă pătrunjelul. Baconul se taie fâşii. Se încinge uleiul de măsline într-o cratiţă şi se prăjeşte baconul. Se presară usturoiul şi se căleşte. Se adaugă apoi pastele şi se amestecă.
Se pune oul bătut peste paste şi se amestecă. Pastele se repartizează pe farfurii şi se presară 40 g parmezan. Se servesc eventual garnisite cu pătrunjel verde proaspăt şi fâşii rase de parmezan.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- taitei lati cu sos
- retete cu taitei lati