Taleri cu prune
PrinteazaTaleri cu prune din: zahar pudra, oua, gem de prune, nuci, praf de copt, faina, lapte, sare si suc de lamaie.
- 150 g zahar pudra
- 3 oua
- 2 lingurai gem de prune
- 100 g nuci macinate
- 1,5 lingurita praf de copt
- 80 g faina
- 4 lingui lapte
- 1 praf de sare
glazura:
- 200 g zahar pudra
- 2-3 suc de lamaie
- 1 lingura gem de prune
Mod de preparare:
Se bat gălbenuşurile cu zahăr; se adaugă gemul de prune şi se bate în continuare. Se înglobează nucile, pe urmă făina amestecată cu praf de copt, alternând cu laptele căl¬duţ. în final se înglobează albuşul bătut cu 1 praf de sare.
Se ung şi se tapetează cu făină 12 forme mici rotunde; se repartizează aluatul, fără să se umple formele până sus (cresc la copt). Se coc 20-25 min. în cuptorul încins la 170 °C. 2 Se scot din cuptor, se lasă să se odihnească puţin şi se răstoarnă.
Se lasă talerii să se răcească pe un grătar de prăji¬turi. Se prepară o glazură din zahăr pudră cu suc de lămâie. Talerii se ung cu glazură; se lasă să se întărească puţin, apoi se fac buline picurând gem de prune; se poate trasa un model decorativ cu o ţepuşă de lemn. Se lasă să se usuce si se servesc.
Taleri cu prune
Pofta buna!
de tinut minte, imi place
n-am mancat taleri cu prune pana acum, e ceva nou pentru mine