Chiftele de peste cu arpagic si sos tartar din: peşte alb, piure de cartofi, coaja şi suc de lămâie, arpagic, ceapa verde, sare, piper, faina, oua, pesmet alb, ulei de rapiţă sau de floarea-soarelui, maioneză, muştar, sos de hrean, ceapă eşalotă, capere, castraveciori, pătrunjel, lamaie. Ingrediente: 500-600 g peşte alb 450-500 g piure de cartofi coaja şi sucul de la 1 lămâie 2 linguri cu arpagic […]
Tarta cu arpagic
PrinteazaTarta cu arpagic din: faina, oua, ulei de masline, arpagic, unt, vin alb, unt, faina, sare si piper.
- 250 g faina
- 2 oua
- 4 linguri ulei de masline
- 500 g arpagic
- 20 g unt
- 50 ml vin alb
- unt si faina pentru uns si tapetat tava
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu ouăle bătute, uleiul şi 2 linguri apă rece. Frământaţi un aluat mai tare şi lăsaţi-l apoi la rece 20 de minute.
Curăţaţi arpagicul şi puneţi-l într-o tigaie cu untul, vinul, sarea şi piperul necesare. Acoperiţi vasul şi lăsaţi ingredientele să fiarbă 15 minute.
Amestecaţi din când în când în vas. Intindeţi 2/3 din aluat într-o foaie cu care tapetaţi o formă rotundă de tarte, cu diametrul de 23cm.
Puneţi peste foaie arpagicul călit şi deasupra faceţi un grătar din aluatul păstrat. Coaceţi la foc potrivit 30 – 35 de minute.
Tarta cu arpagic
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftele de peste cu arpagic si sos tartar
Tarta cu praz si branza cheddar
Tarta cu praz si branza cheddar din: unt, praz, usturoi, arpagic, rozmarin, salvie, oua, smantana, branza cheddar, parmezan, sare de mare, piper alb, aluat de tarta. Ingrediente: 2 linguri unt nesărat 2 fire praz, feliat 2 lingurite, usturoi tocat 3 linguri arpagic tocat 2 lingurite rozmarin proaspăt tocat 1 lingurita salvie proaspata tocata 4 oua […]
Pofta buna!