Tarta cu branza si visine
PrinteazaO reteta savuroasa Tarta cu branza si visine din: faina, praf de copt, miere, baton de vanilie, sare, ou, unt, faina, miere, frisca, branza de vaci, zahar, suc de lamaie, amidon, visine si zahar pudra.
aluat:
- 150 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 linguri miere
- miezul de la un baton de vanilie
- 1 praf sare
- 1 ou
- 75 g unt moale
crusta:
- 120 g faina
- 3 linguri miere
- 75 g unt moale
umplutura:
- 3 oua
- 200 g frisca lichida
- 750 g branza de vaci degresata
- 50 g zahar
- 4 linguri suc de lamaie
- 50 g amidon
- 250 g visine (din compot)
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se unge bine o forma de tort. Se incinge cuptorul la 200°C. Se amestecă toate ingredientele pentru aluat şi, pe planşeta tapetată cu făină, se frământă un aluat omogen.
Se întinde o foaie din acest aluat şi se tapetează cu ea forma; se ridică o margine înaltă de 3 cm. Se coace 10 minute, apoi se scoate din cuptor, iar focul se reduce la 170°C.
Din ingredientele pentru crustă se frământă un aluat care se fărâmiţează cu degetele. Se separă ouăle şi se bat albuşurile. Separat se bate frişca.
Se amestecă brânza de vaci cu gălbenuşurile, cu zahăr, cu suc de lămâie «şi cu amidon; se înglobează vişinele, albuşul bătut şi frişca.
Se toarnă peste blat şi se repartizează deasupra firimituriile de aluat pentru crustă; se coace 60 de minute. Se lasă să se răcească prăjitura şi se serveşte pudrată cu zahăr din abundenţă.
Tarta cu branza si visine
Pofta buna!