Tarta cu branza si visine

Printeaza

O reteta savuroasa Tarta cu branza si visine din: faina, praf de copt, miere, baton de vanilie, sare, ou, unt, faina, miere, frisca, branza de vaci, zahar, suc de lamaie, amidon, visine si zahar pudra.

Ingrediente:

aluat:

  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri miere
  • miezul de la un baton de vanilie
  • 1 praf sare
  • 1 ou
  • 75 g unt moale

crusta:

  • 120 g faina
  • 3 linguri miere
  • 75 g unt moale

umplutura:

  • 3 oua
  • 200 g frisca lichida
  • 750 g branza de vaci degresata
  • 50 g zahar
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 50 g amidon
  • 250 g visine (din compot)
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se unge bine o forma de tort. Se incinge cuptorul la 200°C. Se amestecă toate ingredientele pentru aluat şi, pe planşeta tapetată cu făină, se frământă un aluat omogen.

Se întinde o foaie din acest aluat şi se tapetează cu ea forma; se ridică o margine înaltă de 3 cm. Se coace 10 minute, apoi se scoate din cuptor, iar focul se reduce la 170°C.

Din ingredientele pentru crustă se frământă un aluat care se fărâmiţează cu degetele. Se separă ouăle şi se bat albuşurile. Separat se bate frişca.

Se amestecă brânza de vaci cu gălbenuşurile, cu zahăr, cu suc de lămâie «şi cu amidon; se înglobează vişinele, albuşul bătut şi frişca.

Se toarnă peste blat şi se repartizează deasupra firimituriile de aluat pentru crustă; se coace 60 de minute. Se lasă să se răcească prăjitura şi se serveşte pudrată cu zahăr din abundenţă.

Tarta cu branza si visine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.