Tarta cu cartofi si ciuperci
PrinteazaO reteta de tarta de cartofi cu ciuperci din: faina, sare, galbenus, ulei de masline, unt, sare, ciuperci, ceapa, rosii uscate, piper, branza de vaci, oua, lapte, maghiran si unt.
blat:
- 200 g faina
- 1 praf sare
- 1 galbenus
- 2 linguri ulei de masline
- 100 g unt
umplutura:
- 300 g cartofi noi
- sare
- 150 g ciuperci champignon
- 1 ceapa
- 4 rosii uscate conservate in ulei
- piper
- 150 g branza de vaci
- 2 oua
- 100 ml lapte
- nucsoara rasa
- 1 lingurita rasa maghiran
- nucsoara
- 50 g unt
Mod de preparare:
Se framanta aluatul din ingredientele mentionate. Se modeleaza sub forma de bila si se infasoara in folie; se lasa la frigider circa 30 de minute. Se fierb cartofii in apa cu sare circa 20 de minute.
Se curata de coaja si se taie felii. Se incinge cuptorul la 180C. Se unge o forma de tarta (22cm). Se intinde o foaie de aluat si se tapeteaza cu ea o forma de tarta. Se asaza deasupra o foaie de hartie de copt si se ingreuneaza cu boabe de fasole; se coace 15 min.
Se îndepărtează apoi hârtia cu tot cu boabele de fasole. Se curăţă ciupercile şi se taie felii. Se toacă ceapa. Se lasă să se scurgă de ulei roşiile şi se păstrează uleiul. Roşiile se taie fâşii. într-o tigaie se încing 2 linguri de ulei de la roşii şi se căleşte ceapa.
Se adaugă ciupercile şi roşiile şi se condimenteaza. Se amesteca branza de vaci cu oua si lapte; se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara, maghiran.
Amestecul de ciuperci si cel de branza se asaza in forma si deasupra se asaza feliile de cartofi. Se repartizeaza deasupra fulgi de unt si se coace tarta 20-25 de minute.
Tarta cu cartofi si ciuperci
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tarta cu cartofi si ciuperci