Tarta cu ceapa si branza
PrinteazaO reteta de tarta cu ceapa si branza din: aluat, branza de vaci, telemea de capra, smantana, bacon, ceapa, ulei, parmezan, sare si piper.
- 400 g aluat foitaj
- 300 g branza de vaci
- 200 g telemea de capra
- 100 g smantana
- 200 g bacon crud uscat
- 4 cepe mari
- 50 ml ulei
- 2 linguri parmezan ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tocaţi-o julienne. Căliţi-o în ulei până când se caramelizează. Amestecaţi într- un castron brânza de vaci cu telemeaua de capră dată pe răzătoarea mare şi baconul tăiat mărunt, întindeţi aluatul foitaj într-o formă de tartă.
Puneţi peste aluat amestecul de brânză şi bacon, apoi peste acesta puneţi ceapa caramelizată. Presăraţi deasupra stratului de ceapă parmezanul ras şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi tarta la foc potrivit, circa 45 de minute. Lăsaţi tarta să se răcească, apoi porţionaţi-o şi serviţi-o caldă.
Tarta cu ceapa si branza
Pofta buna!