Tarta cu ciocolata si ananas
PrinteazaO reteta de tarta cu ciocolata si ananas din: zahar, unt, oua, faina, coaja de portocala confiata, nuci, stafide, esenta de rom, ananas, capsune si frunze de menta.
- 250 g zahar
- 200 g unt
- 6 oua
- 2 linguri cu faina
- 100 g cacao
- coaja de portocala confiata
- 1 mana de nuci
- 1 mana de stafide
- esenta de rom
- 1 conserva ananas
- cateva capsune sau zmeura congelata
- frunze de menta
Mod de preparare:
Intr-un castron, freaca galbenusurile cu 200 g de zahar pana se albesc. Adauga untul taiat cubulete si cacaua si amesteca energic pana obtii o crema omogena. Incorporeaza faina si fructele taiate marunt.
Adauga albusul batut spuma si amesteca din nou – usor, de jos in sus, pana se omogenizeaza. Pune pe fundul tavii unse cu unt o hartie de copt, apoi presara zahar si asaza frumos feliile de ananas. In mijlocul lor, cate o capsuna si din nou zahar. Toarna acum compozitia, niveleaza si da la cuptor 30-35 de minute.
Inainte de a scoate, fa testul scobitorii (daca nu ramane nimic, este gata). Scoate, lasa la racorit, pune o farfurie deasupra si intoarce. Decoreaza cu frunze de menta si serveste rece.
Tarta cu ciocolata si ananas
Pofta buna!