Tartă cu citrice

Printeaza

Tarta cu citrice din: biscuiti, fulgi de porumb, unt, zahar fin, ou, lapte condensat, suc si coaja de lamaie, suc si coaja de portocale, mascarpone, iaurt si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 250 g biscuiti digestivi
  • 100 g fulgi de porumb
  • 90 g de unt, topit
  • 140 g de zahar fin

pentru umplutura:

  • 1 ou mare, plus 4 galbenusuri mari
  • 300 g de lapte condensat
  • sucul si coaja rasa de la 3 lamai
  • sucul si coaja rasa de la 2 portocale

pentru topping:

  • 150 ml de mascarpone sau smantana foarte grasa
  • 100 g de iaurt grecesc
  • 4 lingurite de zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie si de portocala, pentru decor

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 4. Se pune o formă de tartă cu fundul detaşabil (diametrul de 20cm şi adâncimea de 5cm) pe o tavă de copt. Biscuiţii se rup în bucăţi, se pun într-o pungă şi se mărunţesc cu ajutorul unui făcăleţ sau al unei tigăi. Se adaugă fulgii de porumb şi se mai zdorbesc puţin.

Se combină cu untul topit şi cu zahărul, iar compoziţia de firmituri rezultată se presează pe fundul şi pereţii formei de tartă. Se coace 10 minute, apoi se lasă deoparte şi se reduce temperatura cuptorului la 160° C/gaz 3.

Se bat gălbenuşurile şi oul într-un bol până devin spumoase şi deschise la culoare. Se adaugă laptele condensat, coaja şi sucul citricelor. Se toarnă în formă şi se lasă la cuptor 20 de minute. Se răceşte în formă şi se lasă să se odihnească 5 ore sau peste noapte.

Se amestecă brânza mascarpone, iaurtul şi zahărul. Se întinde crema obţinută peste plăcintă şi se presară coajă rasă de lămâie şi de portocală.

Tartă cu citrice

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.