Tarta colorata cu sparanghel, sunca si dovlecel
PrinteazaTarta colorata cu sparanghel, sunca si dovlecel din: unt, faina, apa, praf de copt, rosii, spranghel, dovlecel, smantana, sunca, lapte, sare, piper.
pentru aluat:
- 125 g unt
- 250 g faina
- 2 linguri apa
- 1/2 pachet praf de copt
pentru garnitura:
- 3-4 rosii
- 150 g sparanghel
- un dovlecel
- 2 oua
- 200 ml smantana
- 200 g sunca
- 50 ml lapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, untul si apa se pun pe foc, se lasă să se topească si apoi, când dă în clocot, se retrage de pe aragaz. Se adaugă făina si praful de copt si se amestecă bine. Se scoate aluatul obţinut, se pune pe masă, se întinde si se transferă în tava de copt.
Se asază legumele, după imaginaţie, si şunca, intercalându-le pentru ca fiecare porţie să aibă din toate ingredientele. Se bat ouăle cu laptele, smântână, sare, piper si se toarnă peste legume. Se lasă la cuptor în jur de 30 de minute.
Tarta colorata cu sparanghel, sunca si dovlecel
Pofta buna!