Tarta cu branza de vaci si struguri
PrinteazaTarta cu branza de vaci si struguri din: faina, zahar pudra, unt, zeama de lamaie, branza de vaci, smantana, galbenusuri, struguri.
pentru blat:
- 175 g faina
- 20 g zahar pudra
- 75 g unt
- zeama de lamaie
pentru umplutura:
- 110 g zahar
- 200 g branza de vaci
- 50 ml smantana
- 6 galbenusuri
- 60 g faina
pentru decor:
- struguri albi, taiati jumatati
- struguri negri, taiati jumatati
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni faina şi zahă¬rul pudră într-un castron mare. Le freci împreună cu untul, astfel încât să obţii un aluat moale. Adaugi suficientă zeamă de lămâie, până când aluatul devine ferm. Intinzi foaia de aluat într-o formă de tartă, unsă în prealabil cu unt. Dai la cuptor pentru 10 minute.
Pentru cremă, amesteci brânza de vaci cu zahărul, smântână şi gălbenuşurile. Baţi până devin o pastă fină şi încorporezi, în ploaie, făina. Omogenizezi bine ingredientele şi torni crema peste foaia de tartă. Dai la cuptor şi coci aproximativ 45 de minute.
Scoţi şi laşi la răcit. O serveşti ornată cu boabele de struguri date prin zahăr.
Tarta cu branza de vaci si struguri
Pofta buna!