Tartă cu brânză si roşii

Printeaza

Tartă cu brânză si roşii din: faina, drojdie, apa, unt, branza de vaci, seminte de susan, masline, oua, cimbru, zahar, rosii, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, otet, sare si piper.

Ingrediente:Tarta_cu_brânza_si_rosii

  • 250 g faina
  • 15 g drojdie
  • 125 ml apa
  • 10 g unt
  • 200 g branza de vaci
  • 20 g seminte de susan
  • 100 g masline feliate
  • 2 oua
  • o lingura cu cimbru
  • zahar
  • 4 rosii
  • un ardei capia
  • o ceapa rosie
  • usturoi
  • ulei de masline
  • otet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în puţină apă călduţă, se amestecă bine cu o linguriţă cu zahăr tos şi făină cât să rezulte un aluat lichid. Se lasă să dospească zece minute, se toarnă peste făina rămasă împreună cu restul de apă, o lingură cu ulei de măsline şi jumătate de linguriţă cu sare.

Brânza de vaci se amestecă într-un bol cu ouăle, jumătate din seminţele de susan, jumătate din cantitatea de cimbru şi măslinele, sare şi piper după gust.

Se întinde aluatul într-o foaie subţire, se pune într-o tavă rotundă, se toarnă umplutura, se nivelează şi se presară deasupra restul de seminţe de susan.

Se introduce tava în cuptorul încins şi se coace la foc mediu până ce aluatul devine auriu şi compoziţia nu mai curge. DIn usturoi, ardei capia, ceapa rosie, rosiile, cimbru, ulei, otet, se face o salata.

Tartă cu brânză si roşii

Tarta_cu_brânza_si_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.