Tartă cu cartofi şi ceapă
PrinteazaTartă cu cartofi şi ceapă din: aluat congelat, ulei de masline, ceapa, usturoi, cimbru, cartofi, oua, crema de branza, mustar, sare, piper si salata verde.
- 375 g aluat foitaj congelat
- 20 ml ulei de masline
- 450 g ceapa tocata fin
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 30 g cimbru proaspat tocat sau 10 g cimbru uscat
- 750 g cartofi fara coaja taiati felii
- 2 oua
- 200 g crema de branza
- 20 g mustar
- sare
- piper
- 1 salata verde, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la treapta a V-a (200° C). întinde aluatul într-o tavă dreptunghiulară. încinge uleiul într-o tigaie mare şi căleşte ceapa 10 minute, la foc mic. Adaugă usturoiul şi cimbrul (mai păstrează puţin pentru final) şi mai căleşte încă 2-3 minute. Adaugă jumătate din cantitatea de ceapă peste aluat, în tavă.
Fierbe parţial cartofii în apă cu sare 4-5 minute. Scurge-i bine şi adaugă-i în tavă, apoi presară ceapa rămasă.Bate ouăle cu crema de brânză şi muştarul. Adaugă sare, piper şi toarnă peste tartă. Presară restul de cimbru şi coace tarta 20 de minute, până capătă o nuanţă galben-aurie şi un aspect pufos. Serveşte tarta cu salată verde.
Tartă cu cartofi şi ceapă
Pofta buna!