Tarta cu cartofi si kaizer
PrinteazaTarta cu cartofi si kaizer din: aluat, ceapa, ardei capia, cartofi, kaizer, oua, smantana, cascaval, sare, piper, cimbru, patrunjel, ulei, margarina.
- 400 g aluat pentru foitaj
- 1 ceapa
- 1 ardei capia
- 3 cartofi
- 200 g kaizer sau sunculita taraneasca
- 3 oua
- 150 g smantana
- 200 g cascaval
- sare
- piper
- 1 lingurita cimbru uscat maruntit
- 1/2 legatura patrunjel verde
- 2 linguri ulei
- 1 lingura margarina sau unt pentru forma
Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi pui la fiert fără să-i cureţi de coajă. Decojeşti cartofii fierţi, îi zdrobeşti cu furculiţa şi îi laşi să se răcească. Cureţi, speli şi toci fin ceapa şi ardeiul. Căleşti în ulei încins ceapa, apoi adaugi kaizerul tăiat cubuleţe şi ardeiul.
După 5 minute, le amesteci împreună cu smântână, cimbrul, cartofii răciţi, pătrunjelul, ouăle bătute, sare şi piper după gust. Ungi cu margarină o formă pentru tartă, o tapetezi cu aluat şi îl înţepi din loc în loc. Intinzi umplutura si razi deasupra cascaval.
Coci tarta timp de 30 e minute, la foc mediu. O servesti alaturi de o salata de sezon.
Tarta cu cartofi si kaizer
Pofta buna!