Tarta cu ceapa, branza si bacon

Printeaza

Tarta cu ceapa, branza si bacon din: faina, unt, apa, sare, smantana, bacon, branza dulce, oua, cascaval, ulei, zahar pudra, ceapa, chimen, sare si piper.

Ingrediente:Tarta_cu_ceapa_branza_si_bacon

pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 100 ml apa
  • sare

pentru umplutura:

  • 400 ml smantana
  • 150 g bacon
  • 400 ml branza dulce
  • 3 oua
  • 200 g cascaval ras
  • 1 lingura cu ulei
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 cepe
  • chimen
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, untul moale îl ames­teci cu făina şi sarea, în care adaugi apoi apa, puţin câte puţin. Amesteci bine, frămânţi puţin şi întinzi aluatul. Aşezi foaia în forma de tartă.

Pentru umplutură, tai ceapa tăiată mărunt şi o căleşti în ulei, adaugi zahărul şi îl caramelizezi. Apoi pui ceapa peste aluat, în tavă. Căleşti baconul bine şi îl laşi deo­parte. Baţi ouăle şi le amesteci cu lapte­le şi smântână, adaugi sare, piper şi chimen.

Torni compozitia in forma de tarta, presari bacon si dai la cuptor 25 de minute.

Tarta cu ceapa, branza si bacon

Tarta_cu_ceapa_branza_si_bacon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.