Tarta cu citrice
PrinteazaO reteta de tarta cu citrice din: unt, smantana, faina, galbenus, zahar, citrice, zahar, apa si gelinata.
- 100 g unt
- 500 ml smantana
- 200 g faina
- 1 albenus
- 2 linguri zahar
- 500 g citrice: portocale, mandarine, pomelo, grepfrut, la alegere sau in amestec
jeleul:
- 100 g zahar
- 100 ml apa
- 300 g citrice
- o foaie si jumatate de gelatina
Mod de preparare:
Frecaţi untul cu zahărul, adăugaţi smântână, gălbenuşul şi treptat făina. Frământaţi aluatul puţin pentru omogenizarea igredientelor, apoi întindeţi o foaie într-o formă rotundă de tarte, cu diametrul de 25cm.
Punti deasupra aluatului o foaie albă de hârtie şi peste aceasta un strat de fasole boabe. Acest lucru face ca blatul de tartă să crească uniform. Coaceţi blatul la foc potrivit, apoi scoateţi tava, eliminaţi fasolea şi lăsaţi blatul la răcit. Tăiaţi citricele în cubuleţe sau rondele şi aşezaţi-le peste blatul rece într-un strat egal ca grosime.
Pentru jeleu, fierbeţi zahărul cu apa până când siropul începe să se îngroaşe. Stoarceti citricele printr-un storcător şi sucul obţinut turnati-l peste siropul de zahăr. Continuaţi fierberea siropului până când începe din nou să se îngroaşe, apoi adăugaţi gelatina dizolvată în puţină apă călduţă.
După câteva clocote, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi jefeul să se răcească. Turnaţi-l rece peste tartă, în strat uniform. Ţineţi tarta la frigider până în momentul servirii.
Tarta cu citrice
Pofta buna!