Tarta cu costita si cascaval

Printeaza

Tarta cu costita si cascaval din: faina, unt, ou, drojdie, lapte, sare, ceapa, bacon, costita, cascaval, dovlecel, oua, masline, ciuperci, smantana, ulei, seminte de susan.

Ingrediente:Tarta_cu_costita_si_cascaval

pentru aluat:

  • 400 g faina
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • drojdie
  • 125 ml lapte
  • un praf sare

pentru umplutura:

  • 1-2 cepe
  • 150 g bacon
  • 150 g costita
  • 150 g cascaval ras
  • 1 dovlecel
  • 2 oua
  • 100 g masline
  • 150 g ciuperci feliate
  • 150 ml smantana
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite seminte susan

 

Mod de preparare:

Amesteci într-un vas făina cir sarea, oul, untul, laptele şi drojdia, până obţii un aluat. Cureţi ceapa, o tai julien şi o căleşti un pic în ulei cu costiţa tăiată cubuleţe. Adaugi şi fâşiile de bacon. Laşi să se răcească. Iei o formă de tartă, o ungi cu puţin unt şi aşezi aluatul; nivelezi şi îndepărtezi surplusul de pe margini. înţepi cu furculiţa din loc în loc.

Peste aluat adaugi ceapa şi bucăţelele de şuncă şi dai la cuptor 20 de minute. Amesteci smântână cu caşcavalul ras, sarea şi piperul, şi cu cele două ouă. Scoţi din cuptor tarta, răstorni peste ea sosul obţinut şi decorezi cu dovlecelul tăiat felii subţiri, ciupercile şi măslinele.

Mai bagi la cuptor aproximativ 15 minute. Inainte de servire, presari şi câteva seminţe de susan. Se poate mânca atât rece, cât şi caldă.

Tarta cu costita si cascaval

Tarta_cu_costita_si_cascaval

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.