Tarta cu fructe si branza

Printeaza

Tarta cu fructe si branza  din: faina, unt, galbenus, sare, nuci pisate, branza gorgonzola, cimbru verde, miere, mere si suc de mere.

Ingrediente:Tarta cu fructe si branza

  • 260 g faina
  • 130 g unt
  • 1 galbenus
  • un praf de sare
  • 1/2 cana nuci, maruntite
  • 1/4 cana branza
  • 1 lingura cimbru verde, tocat
  • 2 linguri miere
  • 2 mere, feliate
  • 1 lingurita suc de mere

 

Mod de preparare:

Amestecaţi nucile cu brânza, cimbrul, merele şi mierea. Adăugaţi sucul de lămâie când puneţi merele. Acoperiţi amestecul cu folie şi lăsaţi deoparte  până când preparaţi aluatul de blat. Frământati făina cu untul, gălbenuşul de ou şi sare. Puneţi aluatul frământat la frigider pentru o jumătate de oră.

Intindeţi o foaie rotundă din aluat şi puneţi în mijlocul ei amestecul de umplutură. Intoarceţi marginile alua­tului peste umplutură, lăsând liber mijlocul tartei. Coaceţi tarta la foc potrivit, 30-40 de minute. Lăsaţi sa se raceasca, apoi taiati si serviti.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.