Tarta cu legume si orez
PrinteazaTarta cu legume si orez din: unt, ou, sare, apa minerala, faina, folie de copt, orez, morcov, ceapa, smantana, oua, cascaval, masline, patrunjel, frunze de busuioc.
pentru aluat:
- 100 g unt moale
- 1 ou
- 1 praf sare
- 3 linguri de apa minerala
- 200 g faina
- folie de copt
pentru umplutura:
- 100 g orez
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2 linguri smantana
- 2 oua
- 100 g cascaval ras
- 1 mana de masline taiate
- patrunjel
- frunze de busuioc
Mod de preparare:
Cerni faina intr-un vas, presari sarea, adaugi untul moale, oul si apa minerala. Framanti un aluat pe care-l tii la frigider, infasurat in folie de plastic, 30 de minute. Presari faina pe o masa de lucru si intinzi aluatul cu un sucitor.
Asezi intr-o tava rotunda, foaie de copt si pui aluatul, avand grija sa imbraci si marginile. Intepi aluatul din loc in loc si dai la cuptorul incins pentru 10 minute.
Pentru umplutura, fierbi orezul si il pui la scurs. Dai morcovul spalat si curatat prin razatoare, iar ceapa curatat si spalata o toci. Speli frunzele de patrunjel si de busuioc. Amesteci legumele cu orezul, adaugi ouale batute cu smantana, omogenizezi, apoi incorporezi si verdeata.
Potrivesti de sare. Torni compozitia peste tarta, nivelezi, adaugi maslinele si cascavalul. Dai la cuptor si tii pana cand se rumeneste frumos.
Tarta cu legume si orez
Pofta buna!
Imi place tarta
Aluatul poate fi inlocuit cu foietaj Bella ?