Tartă cu magiun de prune
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu: magiun de prune, faina, unt, zahar tos, ou, bicarbonat, suc de lamie, zahar vanilat, scortisoara, sare.
- 200 g făină
- 100 g unt
- 100 g zahăr tos
- un ou
- jumătate de linguriţă cu bicarbonat de sodiu
- o lingură cu suc de lămâie
- un borcan cu magiun de Topoloveni
- două pliculeţe zahăr vanilat
- scorţişoară
- sare
Mod de preparare:
Se mixează împreună cu zahărul tos, zahărul vanilat, sarea şi sucul de lămâie. Se adaugă bicarbonatul de sodiu, oul şi se mixează până se obţine o compoziţie omogenă, cu aspectul unei creme. Se adaugă făina cernută, se frământă, şi aluatul obţinut se acoperă cu folie alimentară.
Se introduce la rece pentru 30 de minute şi se împarte în două părţi, una mai mică si una m mare. Din aluatul mare se întinde foaie potrivit de groasă într-o formă de tartă unsă cu unt presărată cu făină.
Se toarnă deasupra magiun de prune Topoloveni, iar peste magiun se aşază rulouri din aluat rămas. Se introduce tava în cuptor şi se coace 35-40.
Tartă cu magiun de prune
Pofta buna!