Tarta cu martipan si ciocolata cu scortisoara
PrinteazaTarta cu martipan si ciocolata cu scortisoara din: aluat dulce, unt, zahar pudra, extract de vanilie, scortisoara, ciocolata, migdale, oua si faina.
- 275 g de aluat dulce si fraged
- 80 g de unt
- 100 de grame de zahar pudra
- o lingurita de extract de vanilie
- 2 lingurite de scortisoara
- 200 g de ciocolata neagra
- 80 g de migdale (sau de sambure de caisa)
- 2 oua
- 2 linguri de faina
Mod de preparare:
Topeşte ciocolata. întinde aluatul până va avea grosimea unei monede. Tapetează o tavă de copt pentru opt tarte sau patru tăvi pentru mini tarte – fiecare cu dimensiunile de aproximativ 11 centimetri diametrul şi 2 centimetri adâncime , apoi intinde şi nivelează aluatul. Lasă la răcit.
Pune untul, zahărul, vanilia şi scorţişoara, o pătrime din ciocolata topită, migdalele, ouăle şi făina într-un mixer pentru a face o pastă, împarte compoziţia în două tăvi şi pune la cuptor pentru 20 de minute la 180°C. Lasă să se răcească complet şi scoate-le din tavă.
Reîncălzeşte ciocolata rămasă şi, odată ce devine uşor de întins, dar nici prea moale, foloseşte-o pentru a acoperi partea de sus a fiecărei tarte. Se serveşte înainte ca ciocolata să fi intrat în aluat.
Tarta cu martipan si ciocolata cu scortisoara
Pofta buna!