Tarta cu mere, scortisoara si ghimbir
PrinteazaTarta cu mere, scortisoara si ghimbir din: faina, mere, unt, galbenusuri, lapte, zahar, ghimbir, scortisoara, praf de copt, lamaie, zahar vanilat si sare.
- 300 g faina
- 800 g mere
- 200 g unt
- 4 galbenusuri
- 500 ml lapte
- 200 g zahar
- 100 g ghimbir proaspat
- 1 lingura scortisoara
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- un varf de cutit sare
Mod de preparare:
Amestecati faina cu praful de copt si sare, apoi adaugati 150 g unt topit, laptele si galbenusurile. Framantati bine si intindeti din el doua foi egale. Curatati merele si taiati cubulete.
Amestecati merele cu ghimbirul ras, zaharul, zaharul vanilat, scortisoara, coaja de lamaie si zeama strorsa de la jumatate de lamaie. Puneti intr-o forma de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina, una din foile de aluat, apoi intindeti umplutura de mere.
Acoperiti umplutura cu foaia decupata, dupa preferinta, presati bine pe margine, lipiti formele decupate. Coaceti tarta la foc potrivit circa 45 de minute.
Tarta cu mere, scortisoara si ghimbir
Pofta buna!