Tarta cu mere si migdale
Printeaza
O reteta delicioasa de tarta cu mere, migdale, faina, sare, unt, galbenusuri, migdale, zahar pudra si scortisoara.
- 175 g faină
- 1 vârf cuţit sare
- 100 g unt
- 2 gălbenuşuri
- 4 mere
- 100 g migdale măcinate
- 50 g unt
- 125 g zahăr pudră
- 1 linguriţă praf de scorţişoară
- 75 g migdale
Mod de preparare:
Pui intr-un castron făina, sarea şi untul, amesteci cu mâna până obţii un aluat sfă- rămicios. Adaugi apoi gălbenuşurile bătute şi apă, atâta cât e necesar pentru a obţine un aluat moale
Frămânţi apoi pe planşeta presărată cu faină până devine omogen, după care îl dai la frigider pentru 30 de minute. II împărţi în două şi întinzi două foi de aluat. Una o aşezi într-o formă de tartă, cu fundul detaşabil şi o coci 10 minute la temperatură potrivită.
Intre timp, cureţi merele de coajă şi căsuţa seminţelor, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, le storci de zeamă şi le căleşti împreună cu untul, zaîîarul şi scorţişoara, până când scade toată zeama rămasă în ele. Adaugi migdalele măcinate, amesteci şi iei de pe foc.
După ce se răcoresc, le torni în forma de tartă, acoperi cu cea de a doua foaie de aluat, decorezi cu migdalele tăiate în jumătăţi şi dai la cuptor pentru 45 de minute.
Pofta buna!