Tarta cu mere si samburi de pin

Printeaza

Tarta cu mere si samburi de pin din: faina, sare, unt, branza de vaci, oua, zahar pudra, smantana dulce, suc de lamaie, mere acrisoare, gem de caise si samburi de pin.

Ingrediente:Tarta_cu_mere_si_samburi_de_pin

  • 125 g faina
  • 1 praf sare
  • 125 g unt
  • 125 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 50 g zhaar pudra
  • 200 g smantana dulce
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 4 mere acrisoare
  • 2 linguri gem de caise
  • 1 lingura samburi de pin

 

Mod de preparare:

Pe planseta se amesteca faina cu sare; se asaza deasupra fulgi de unt si branza de vaci; se framanta un aluat omogen. Se intinde o foaie subtire din acest aluat si se imbraca o forma de tort (28 cm) unsa; se ridica o margine inalta si se da forma la frigider circa 30 de minute.

Se bat ouale spuma cu zahar pudra; se inglobeaza smantana dulce si sucul de lamaie. Se decojesc merele, se taie sferturi, se curata samburi si se taie pulpa felii. Se incinge cuptorul la 200C. Pe blat se asaza jumatate din cantitatea de crema si se repartizeaza deasupra feliile de mere, ca tiglele pe acoperis.

Deasupra se intinde restul de crema si se coace tarta circa 15 minute. Se incalzeste gemul si se strecoara. Se unge cu el tarta si se presara samburi de pin. Se mai coace 15 minute. Se serveste presarata eventual cu zahar pudra.

Tarta cu mere si samburi de pin

Tarta_cu_mere_si_samburi_de_pin

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • tarta cu mere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.